Z lesa, louky, rybníka rovnou na stůl - aneb o původu a úpravě masa jsme si popovídali ve čtvrtek odpoledne v rámci výchovy ke zdraví a pracovních činností s našimi osmáky. Žáci se dozvěděli, jakou cestou projde maso předtím, než se dostane na prodejní pult a zájemci si sami vyzkoušeli stáhnout, vykuchat i vykostit kachnu. Nakonec jsme si společně shrnuli poznatky o tom, co maso obsahuje a proč je důležité pro lidský organismus, případně čím ho můžeme nahradit. Jak tuto akci viděli sami žáci sepsala žákyně z 8.B:
Dne 13.října jsme s paní učitelkami Stehlíkovou a Novotnou, spolu s 8.A kuchali kachny. Paní učitelka Stehlíková přinesla dva kačery a jednu kachnu. Předvedla nám, jak se kuchá kachna a říkala nám různé zajímavosti. Všichni, kteří chtěli, si vyzkoušeli otrhávat peří, vyndávat vnitřnosti, odřezávat tuk a pomáhali jsme paní učitelce. Den jsem si moc užila, bavilo mě to a klidně bych to znovu zopakovala.
Nikola Rynešová, 8.B
© 2025 Základní škola a Mateřská škola Ševětín, Kontaktovat webmastera, Prohlášení o přístupnosti
ANTEE s.r.o. - Tvorba webových stránek, Redakční systém IPO