Drobečková navigace

Úvod > O nás > NAPSALI O NÁS > Z ČESKOBUDĚJOVICKÉHO DENÍKU 31.8.2022

Z ČESKOBUDĚJOVICKÉHO DENÍKU 31.8.2022



Zdroj: https://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/v-sevetine-zaplnili-sborovnu-s-predstihem-a-na-tabuli-ceka-na-prvnacky-20220831.html

1.png  

S náskokem dvou týdnů před žáky nastoupili do škol učitelé. Například v ševětínské základce už od minulého týdne pravidelně zaplnilo sborovnu při poradách 24 učitelek a učitelů a dva asistenti pedagoga. Podle ředitelky Jany Schnelzerové byla největší investicí o prázdninách modernizace vybavení školní kuchyně, ale prováděla se i běžná údržba.

„Celkem je k 1. září 2022 zapsáno 354 žáků, kapacitu máme navýšenou z mimořádných důvodů,“ uvedla k počtům dětí, které čekají na začátku školního roku, Jana Schnelzerová. Doplnila, že 43 prvňáčků bude rozděleno do dvou tříd.

V jedné z nich bude za katedrou Michaela Semmelbauerová, která v Ševětíně prvňáčky povede v premiéře. Měla zde už čtvrťáky a páťáky, předtím působila v Šindlových Dvorech. Své příští žáčky zná zčásti už od zápisu. „Těším se na ně,“ usmívá se Michaela Semmelbauerová ve třídě, kde už je vše nachystáno od minulého týdne. Velká duha a sluníčko na tabuli pod nepřehlédnutelným 1. A, na lavicích první učebnice a krabička s pitíčkem, mlíčkem nebo kompasem pro cestu ke zdraví.
Na dotaz od kdy chtěla být učitelkou, odpovídá se smíchem. „Od mateřské školy,“ a dodává, že její nejoblíbenější předměty byly český jazyk a hudební výchova. První den školy čeká prvňáčky jen seznámení se třídou a jedna hodina, druhý den už při dvou hodinách i seznámení se školou. Formálně první skutečnou vyučovací hodinou bude pro 1. A v pondělí český jazyk.