Pracovní postup – Jak 5.B vařila (fotografie)
5.B se 15.3. při hodině slohu v českém jazyce věnovala pracovnímu postupu. Úkolem žáků na další týden bylo vytvořit si skupinky a najít recept, podle kterého zkusí uvařit nebo upéct nějakou dobrotu.
22.3. jsme strávili v kuchyňce tři vyučovací hodiny. Skupiny žáků měly připravené suroviny a recepty. Ty jsme si společně přečetli, a poté se žáci mohli vrhnout do vaření a pečení.
Všem šla práce krásně od ruky. V kuchyňce řinčelo nádobí, linuly se tam různé vůně a po dvou hodinách byla velká hostina. Kluci uvařili kuřecí špízy s americkými bramborami, pizzu z tortilly a další skupinka chlapců vytvořila dezert - věnečkový sachřík. Děvčata připravila těstovinové a zeleninové saláty, šneky z listového těsta, jednohubky a jablečný štrůdl.
Během poslední vyučovací hodiny začal velký úklid. Žáci si úkoly rozdělili. Někdo myl nádobí, další ho utírali, uklízeli, zametali a během chvíle byla kuchyňka krásně uklizená.
Všichni si na jídle pochutnali a byli spokojeně přejedení.
Mgr. Michaela Semmelbauerová
© 2023 Základní škola a Mateřská škola Ševětín, Kontaktovat webmastera, Prohlášení o přístupnosti
ANTEE s.r.o. - Tvorba webových stránek, Redakční systém IPO